Hoe biscuitdeeg maken?

Hierbij een recept om biscuitdeeg te maken. Biscuitdeeg gebruikt men om luchtige taarten te maken. Het is ook gemakkelijk te versieren met fruit en slagroom

slagroomtaart makenBenodigdheden om biscuitdeeg te maken:

  • 200 gram zelfrijzende bloem
  • 5 eieren
  • 200 gram witte suiker
  • een snuifje zout
  • boter om de vorm in te vetten

Hoe begin je aan het biscuitdeeg maken?

  • De oven voorverwarmen op 180 graden
  • Strijk de bakvorm goed in met boter
  • Neem alle ingrediënten klaar zoals de eieren, het snuifje zout, de bloem en de suiker
  • Neem een grote kom, breek de eieren en meng de eieren met de suiker en het zout. Het beste kan je hiervoor een mixer nemen om het beslag lichtgeel te kloppen en mengen.
  • Dan zeef je de bloem er zachtjes doorheen. Zacht mengen om zo een glad mogelijk biscuitdeeg te maken.
  • Giet het mengsel in de vorm en bak het 45 minuten op 180 graden.
  • Na 45 minuten haal je de biscuit uit oven en laat je hem afkoelen

Tip om je biscuitdeeg te maken zonder suiker: gebruik stevia in plaats van witte suiker (je hoeft enkel 40 gram stevia te gebruiken om de 200 gram witte suiker te vervangen).