Altijd al zelf biscuit willen maken?

Biscuit maken lijkt moeilijker dan het in werkelijkheid is, biscuit maken is makkelijk en erg lekker. Je kunt al heel eenvoudig biscuit maken met speciale bakmixen. Die zijn in elke supermarkt verkrijgbaar. Maar je kunt ook helemaal zelf biscuit maken volgens volgend receptje van mijn goede vriendin Liesbet. Hiervoor heb je nodig (voor ong. 10 pers.):

  • 5 eieren.
  • 250gr suiker.
  • 250gr zelfrijzende bloem.

Biscuit maken

Begin dan met het scheiden van de eieren

Klopt het eiwit stijf met een mixer in een bakkom. Doe al mixend de suiker bij het eiwit. Klop het tot het een stijf mengsel is. Klop vervolgens het eigeel, wanneer dat een luchtig mengsel is geworden giet je het bij het eiwit.

Gebruik nu een schuimspaan om het licht op te kloppen en doe daarna de bloem erbij en klop het tot een luchtig deegmengsel. Giet het in een bakvorm of maak kleine vormpjes op de bakplaat en bak het deeg vervolgens op 170 graden gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven.

Laat ze als ze klaar zijn nog even afkoelen. En dan zijn je biscuits klaar. Biscuit maken is dus eenvoudig om te doen. Je kunt het deeg ook nog extra lekker maken door er bijvoorbeeld kaneel of vanille doorheen te doen.