Een heerlijke biscuit zelf bakken is heel eenvoudig met het volgende recept
Wat heb je nodig om biscuit bakken voor 10 personen:
- 5 eieren
- 250 g suiker
- 250 g zelfrijzende bloem
Hoe maak je de biscuit:
- verwarm de oven voor op 170°.
- Schei het eiwit van het eigeel.
- Klop de 5 eiwitten stijf met de suiker.
- Klop de 5 eigelen tot ze mooi lichtgeel en schuimig zijn.
- neem een schuimspa en spatel het eigeel zachtjes bij het eiwit.
- zeef de bloem en doe de gezeefde bloem bij het mengsel, doe dit geleidelijk zodat het niet ineen zakt.
- beboter de bakvorm en doe er het deeg voorzichtig in.
- bak deze in de voorverwarmde oven voor 30 minuten, NIET in de magnetron natuurlijk – kan wél in een moderne combimagnetron in de OVENSTAND. Let hier zeker mee op, want een halve minuut magnetron kan je hele voorbereiding naar de vaantjes helpen!
De biscuit bakken is gebeurd, nu kan je deze nog versieren:
benodigdheden:
- 40% vet room.
- fruit
Biscuit bakken, versieren:
- klop de room op
- snij de biscuit horizontaal doormidden.
- smeer de opgeklopte room op de biscuit laag.
- doe de bovenste laag biscuit er weer op.
- smeer de rest van de room aan de zijkant en de bovenkant van de biscuit zodat hij helemaal bedenkt is.
- versier met fruit.
Enkele tips voor de perfecte biscuit bakken:
- Doe de oven tijdens het biscuit bakken niet open.
- Je kan een deel van de bloem vervangen door aardappelbloem voor extra luchtigheid.
- Neem verse eieren, deze kloppen het best op.
- Neem een lage taartvorm of een springvorm voor het beste resultaat bij biscuit bakken.