Biscuit bakken

Een heerlijke biscuit zelf bakken is heel eenvoudig met het volgende recept

Wat heb je nodig om biscuit bakken voor 10 personen:

-5 eieren
-250 g suiker
-250 g zelfrijzende bloem
Hoe maak je de biscuit:
1-verwarm de oven voor op 170°.
2-Schei het eiwit van het eigeel.
3-Klop de 5 eiwitten stijf met de suiker.
4-Klop de 5 eigelen tot ze mooi lichtgeel en schuimig zijn.
5-neem een schuimspa en spatel het eigeel zachtjes bij het eiwit.
6-zeef de bloem en doe de gezeefde bloem bij het mengsel,doe dit geleidelijk zodat het niet ineen zakt.
7-beboter de bakvorm en doe er het deeg voorzichtig in.
8-bak deze in de voorverwarmde oven voor 30 minuten.

Biscuit bakken

De biscuit bakken is gebeurd, nu kan je deze nog versieren:

benodigdheden:

-40% vet room.
-fruit

Biscuit bakken, versieren:

1-klop de room op
2- snij de biscuit horizontaal doormidden.
4- smeer de opgeklopte room op de biscuit laag.
5- doe de bovenste laag biscuit er weer op.
6-smeer de rest van de room aan de zijkant en de bovenkant van de biscuit zodat hij helemaal bedenkt is.
7-versier met fruit.

Enkele tips voor de perfecte biscuit bakken:

-Doe de oven tijdens het biscuit bakken niet open.
-Je kan een deel van de bloem vervangen door aardappelbloem voor extra luchtigheid.
-Neem verse eieren, deze kloppen het best op.
-Neem een lage taartvorm of een springvorm voor het beste resultaat bij biscuit bakken.